Blog

ences maf minimal art family techno party buli klub club budapest fabrika

Ukrajna új klubja: ENCES

Kijevben új klub nyílt.

Az ENCES a város technó negyedének szívében, a Nyzhnoiurkivska utcán található, és átveszi a korábban más klubnak használt MetaCulture helyét. Az új helyszín hivatalosan június 17-én, szombaton nyit, Nastya Muravyova vezetésével.

Az ENCES a helyi ∄ klubtól, más néven K41, merít inspirációt, és tervezi, hogy adományokat juttat az ukrán hadseregnek. “A technó kultúra nagyon sokat segít a katonáinknak anyagi forrásokkal” – mondta a The Village-nek Denys Melnychenko, az alapító, aki Ondan művésznéven ismert DJ. “Ha be szeretnénk fejezni a háborút, nemcsak erkölcsileg, hanem anyagilag is támogatnunk kell őket.”

Az ENCES csapat egy tagja a Resident Advisor-nak nyilatkozva elmondta, hogy a klub megnyitása “újdonság a csapatunk számára, de tisztában vagyunk azzal, hogy milyen egy igazi, komoly technó klubnak kell lennie, és dolgozunk az ötleteink megvalósításán. Országunk helyzetétől függetlenül tervezzük külföldi művészek meghívását, és reméljük, hogy pozitív visszajelzést kapunk tőlük.”

Nézd meg az ENCES további fényképeit, és tekintsd meg dokumentumfilmünket a Kijevi klubszínről az invázió idején.

 

 

Igaz nem sok mindent lehet találni a klubról, de a munka és a filozófia nagyon közel áll a mi kis Farbikánkhoz.

 

A klub elérhetősége:

https://www.instagram.com/encesclub/

 

Röviden a háborúról:

Az Ukrajnai háború, amely 2014-ben kezdődött, az Ukrajna területén folytatott fegyveres konfliktus, amely Oroszország támogatott szeparatista csoportok és az ukrán kormányerők között zajlik Kelet-Ukrajnában. Az összecsapások kiváltó oka az volt, hogy Ukrajna megdöntött egy korábbi, oroszbarát elnököt, amit Oroszország nem fogadott el.

Az oroszbarát kelet-ukrajnai térségek, beleértve a Donbasz régiót is, kiváltották az elszakadási mozgalmat, és Oroszország támogatásával fegyveres konfliktus alakult ki. Az oroszbarát szeparatisták kikiáltották a Donyecki Népköztársaságot és a Luhanszki Népköztársaságot, és függetlenséget követeltek az ukrán kormánytól.

A konfliktus során a felek közötti összecsapások sok emberéletet követeltek, köztük civileket is. Emellett jelentős károkat okoztak az infrastruktúrának, és humanitárius válságot okoztak, több százezer ember kényszerült elhagyni otthonát és menekülni a harcok elől.

Az Ukrajnai háború geopolitikai feszültséget is okozott, és Oroszország kapcsolatait a nyugati országokkal jelentősen megromlatta. Az Egyesült Államok és az Európai Unió szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben, válaszul az orosz beavatkozásra Ukrajnában.

A háború folyamatosan zajlik, és bár voltak időszakok, amikor a harcok enyhültek, a konfliktus továbbra is instabil és kiszámíthatatlan. Az Ukrajnai háború továbbra is jelentős emberi szenvedést és regionális instabilitást okoz Ukrajna keleti részén.

 

Ha felkeltette a figyelmedet a weboldalunk és a tevékenységünk akkor szeretnél velünk dolgozni, együttműködni, tanulni nálunk, gyakorolni, fejlődni akkor keress minket az alábi elérhetőségeinket vagy nézz szét a szolgáltatásaink között.

ITT!

No Comments

Leave a Reply