Blog

FOLYTATÓDIK A TKPT / VIKTOR ABAI INTERJÚ

Most pénteken folytatódik a  TKPT (The Kids Play Techno) tehetség gondozó programunk. A program lényege, hogy tehetséges fiatalok akik pályafutásuk elején vannak vagy nehezen kapnak bizalmat, megmutathassák tudásukat, rátermettségüket, tehetségüket.

Viktor Abait az est egyik fellépőjéhez szegeztünk  néhány kérdést, hogy kicsit jobban megismerhessük.

Állítólag egy bulival kezdődött az egész!?

2013. decemberében barátaim meglepetésszerű invitálásának köszönhetően az egykori legendás Corvin Rooftop-on találtam magam „The Advent” előadásán, ahol magas decibelszámon tapasztalhattam a 4/4-es ütem mérhetetlen erejét, sötétségét és a techno hipnózisszerű varázsát. Ekkor éreztem életemben először azt, milyen érzés igazán jó zenére jót bulizni, teljesen magával ragadott.

Mi történt utána?

Az évek teltével kezdtem egyre jobban szeretni a műfajt, egy idő után már azt vettem észre, nem is hallgatok más stílusú zenét. Bulikon egyre többet arra gondoltam milyen lehet előadói szemszögből megélni, később magával ragadott a különböző zenei eszközök iránti rajongás.

Ki volt számodra igazán inspirációt nyújtó előadó?

Technon belül is nagy sok irányzatú stílust hallgatok, igazából rengeteg tehetséges és stílusos előadó közül válogathatunk, mivel nagyon is széles a paletta. Leginkább olyan művészek munkássága iránt érdeklődöm, akik az erőteljesebb vonalban mozognak és nem csupán külsőséggel mutatkoznak be, hanem egyéni hangzásvilággal. Rengeteg nevet sorolhatnék nemzetközi szinten, azonban rendkívül motiváló sok magyar előadó elszántsága, alázata és tudása is. Hihetetlen színvonalat nyújtanak, rengeteg igazán jó buli van.

viktor abai minimal art family mad dj probaterem studio live stream fabrika undeground techno magyar

Van lehetőséged valahol gyakorolni?

Először otthonra vásárolt kontrolleren, majd keverőpulton kezdtem el játszani. Volt is belőle problémám, mivel a szomszédom nem igazán érezte a történetet. Szerencsére Budapest egy olyan város, ahol lehetőség adódik komplett studió bérlésre is, ahol megfelelő hangerő mellett készülhetsz és fejlesztheted tehetséged. Köszönöm a MAF-nak a, hogy  akár már kora délelőtt nyomhatom a szögelést.

Hol találhatjuk eddigi munkásságod?

2018 év végén kezdtem el saját podcastok készítését, egy év alatt 12 saját mixet, amit megtaláltok a YouTube csatornámon. Stílusomra jellemző a dinamizmus, valamint a középtempós iránytól kezdődően egészen erőteljes hard, industrial, valamint acid techno dallamvilága.

 

Azt est további részleteiről itt olvashattok:

https://www.facebook.com/events/2469477309980743/

No Comments

Leave a Reply