Blog

5 tipp, hogy a piknik ne legyen rémálom!

Jön a nyár legjobb szabadtéri elfoglaltsága a piknikezés szezonja. Természetesen a spontán pikniknek is megvan a maga bája, sőt, sokszor azok sikerülnek a legjobban, de mi most a június 8-ra tervezett piknikünkhöz gyűjtöttünk össze néhány tippet és tanácsot.

Az első és legfontosabb, hogy nem hagyunk szemetet magunk után. Dolgunk végeztével kötelességünk megőrizni a természet épségét, tisztaságát. Ha van kuka a környéken: szuper. De mindig készüljünk pár zacskóval arra az esetre is, ha esetleg nincs. A szemetet tegyük nejlonzacskóba vagy szemetes­zsákba! A cigarettacsikk is szemét, kicsit sem kellemes az a hely, ami telis-tele van szórva csikkekkel.

A kényelem érdekében vigyünk magunkkal pokrócot, habszivacsot vagy gyékényt, hiszen ez a  piknikkel járó “életérzés” alfája és omegája. Ne feledkezzünk meg a naptejről, valamint a szúnyog- és kullancsriasztóról sem.

Az ideális piknik menü a péksütemény, így a kifli vagy a zsemle, de önmagában a briós is jó választás. A pogácsa és a pizzás vagy kakaós csiga, muffin, keksz is remek. A lényeg, hogy jól,  biztonságosan csomagolható ételeket vigyünk. Alapszabály, hogy csak olyan kaját készítsünk, melyek nem romlandóak: ha tudjuk, hogy több órán át, várhatóan nagy melegben töltjük el az időnket, kerüljük ezeket! Így a tojásos ételeket és a tejtermékes, húsos ételekkel most hagyjuk otthon. Az italválasztás szinte végtelen lehetőséget kínál, azonban jó ha készítünk vizet is ezek mellé, fontos a hidratálás, nehogy idő előtt véget érjen számunkra a kellemes időtöltés.

Az evés-ivás, napozás, táncolás, beszélgetés mellett a – piknikezésre vihetünk játékokat is: frizbit, tollaslabda-szettet, labdát.

 

maf piknik minimal art faml tv party daytime house deep obuda sziget techno event

Összefoglalva tehát itt egy lista, mi az ami mindenképp jó ha van nálunk:

pokróc

műanyag vagy papír poharak/tányérok

papírtörlő/szalvéta

vágókés

evőeszköz

alufólia

abrosz

dugóhúzó és sörnyitó

szemeteszsák/nejlonzacskó a szemétnek

szúnyog és kullancsriasztó cuccok

naptej,

napszemüveg

piknikkosár/hűtőtáska – ha van

De amit feltétlenül hozzatok  magatokkal az a nyitottság és a jókedvetek!

És ahol a frissen szerzet tudást a gyakorlatban is be lehet mutatni a következő eseményünk ami a Óbudai szigeten lesz szombat délután.

Esemény: https://www.facebook.com/events/439084983586903/

No Comments

Leave a Reply