Blog

dj probaterem skrillex szúnyog maf

Miért nincs szúnyog Óbudán? 

Segíthet az elektronikus zene megfékezni a szúnyogokat? Malajziai kutatók publikálták azt a tanulmányt, amely szerint a Skrillex „Scary Monsters and Nice Sprites” dal képes befolyásolni a szúnyogok viselkedését. Kutatásaik szerint a rovarok a dal lejátszásakor tartózkodtak a párosodástól és jóval kevesebb vért szívtak. 

Hipotézisüket úgy tesztelték, hogy elektronikus zenét dübörögtettek az éhes nőstény szúnyogok búrájának közelében elhelyezett hangszóróból, akiket 12 óráig „éheztettek”. A kísérleti búra alá bezártak egy hímet is (az esetleges párosodás végett) és egy hörcsögöt (ha a szúnyogok mégis megéheznének). Amikor összehasonlították a Skrillex zenéjét „hallgató” szúnyogok párosodási és táplálkozási viselkedését egy olyan kontroll csoporttal, amelyeknek a üvegketrecében a tökéletes csend honolt. Azt tapasztalták, hogy a durva zajnak kitett moszkitók lényegesen kevesebbet párosodtak, és jóval kevesebb vért szívtak, mint a csendes térben elhelyezett társaik.

 

 

A kutatók szerint a zene agresszív rezgése okozhatta a zavart a rovaroknál, amik általában megpróbálják úgymond szinkronizálni a szárnyveréseiket.

És hogy Óbudán miért nem volt a nyáron szúnyoginvázió? Nos, azért mert gyakorló dubstepeseink a próbatermünkben gondoskodtak róla, hogy a szúnyogok maradék kedve is elmenjen a vérszívástól. Számítunk rátok srácok jövő nyáron is! 

Forrás: forbes.com

No Comments

Leave a Reply