Blog

richie hawtin parlament eu váalszát maf minimal art family techno detroit underground dj probaterem suli tv stream

Hawtin beszállt a kampányba!

A nagy techno legenda Richie Hawtin beszáll a május 26-ai európai parlamenti választások kampányába. Richie saját maga is egy multikulturális háttérrel rendelkezik. Bár Angliában született, a kanadai Windsor külvárosában, LaSalle-ban nőtt fel. Csak a Detroit-folyó választotta el Detroittól, a techno fővárosától.

Richiei úgy emlékszik a kora 90-es évek Európájára és a klubokra, hogy azok nagyon zárkózottak, elutasítóak voltak és nagyon körülményesen lehetett bármilyen megmozdulást megszervezni.

A berlini fal lebontását követően és 1993-ban az Európai Unió létrejöttével robbanásszerűen indult be a techno is. A helyi underground közösségek teret hódítottak és országokon átívelő közösségek alakultak ki. A producerek és a lemezlovasok mellett a partizók is elkezdtek utazgatni nemzetközi rendezvényekre, ravekre.

Richie ezekkel a szavakkal folytatja:

 

“Láttam hogy a techno átlépi a határokat, a nyelvi nehézséget és a kultúrák közti különbséget. A techno detroitban született amit a társadalmi, etnikai és nemi sokszínűség formált és inspirált. Olyan világban szeretnék élni, ami tisztában van a globális közösségével és felelősségével. a falak helyett az egységben és sokszínűségben hisz, a szabadságot és a békét ünnepli.”

 

Hawtin kéri az összes európai barátját és rajongóját, hogy május 26-án menjen el szavazni és válasszon arról, hogy milyen jövőben szeretne élni.

Mi is így fogunk tenni!

No Comments

Leave a Reply