Blog

acid lab minimal art family maf tv bernathy zsiga

Acid zápor várható

Cím :Fészek előrejelzés: Acid zápor várható

Időutazásra invitálunk titeket. Március 23-án ugyanis a Fészek Klubban életre keltjük a acid analóg hangzást.

Minden a Roland céggel indult el, hiszen A Roland cég korszakalkotó változás elindítója volt a TB-303-as analóg bassliner 1982-es piacra dobásával. Az acid house a Roland TB-303-as bassliner – esetleg TR-808 – és a dobgép használatán alapul. Vokálokat csak elvétve találunk bennük, akkor is inkább effektként használt mondattöredékeket, vagy csupán egyes szavakat.

Szombat este pedig garantált a libabőr, szintikkel és a különböző kütyükkel zúdul ránk az acid eső az ACID LAB-en. A MINIMAL ART FAMILY teljes csapata mellett, ez a rendezvény sem marad nemzetközi szinten is magasan elismert vendég nélkül, ezúttal Bernáthy Zsiga live act produkciója is megszólal a Fészek falai között. Andrija mindig is nagy figyelmet fordított a tehetséggondozásra, így ezúttal a csapat művészein kívül új tehetséges előadók lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

Azt este csúcspontjának  tehát mindenképpen Bernáthy Zsiga produkciója ígérkezik. Ahogy ő mondja magáról, ő nem DJ, nem zenekészítő, ő LIVE ACT művész. Fellépésein élőben adja elő saját zenéit, a legújabb szoftverek és legrégebbi gépek egyidejű használatával (Ableton Live, iPad, és többek között a 30 éves TB303 BassLine). Ezekből a  „vasakból” előcsalogatott hangok, a saját készítésű loopok, groove-ok végeláthatatlan láncolatának egymásra fűzéséből bontakozik ki aztán az előadás egyszeri, spontán, improvizációkkal teli, megismételhetetlen egysége.

Bernáthy Zsiga inspirálta AcidBenci az est másik remek fellépője, aki elmondása szerint szettekben gondolkodik mintsem kész számokban. Szeret improvizálni és a környezete által generált atmoszférikus hangok adják az ihletet a szettjeihez. Életszemlélete, a zenéhez való viszonya figyelemreméltó. Egy igazi zenészról beszélünk aki nem fél használni hagyományos hangszereket az előadásaiban.

 

Újabb remeknek ígérkező bulira van tehát kilátás március 23-án a belváros közepén talán az egyik utolsónak mondható underground  klubban. És ahogy megszokhattátok mostanában a buli reggel nem ér véget a ugyanis túlórázás lesz most is!

 

Esemény:

https://www.facebook.com/events/397310984367263/

 

No Comments

Leave a Reply