MARTEEN INTERVIEW

2014.10.09 | MARTEEN INTERVIEW

Mikor, minek hatására döntötted el, hogy zenéket mixelj?

Talán elcsépeltnek tűnhet már, de mégis fontosnak tartom, hogy a zene szeretete már egészen kisgyermek koromban jelen volt nálam.

Hogyan jellemeznéd a szettjeidet, annak stílusát, hangzásvilágát?

Nagyon széles skálán mozog az ízlésvilágom. Szinte bármit befogadok, ami éppen az adott pillanatban magával ragad, legyen az Rap, vagy akár egy pop sláger, de igazán az elektronikus zene hagyja bennem a legmélyebb nyomot. 2001-ben ismerkedtem meg ezzel az ágazattal , és azonnal magával ragadott. Eleinte még progressive house-t hallgattam, de bele-bele ízlelgettem az akkori, még ütemesebb techno világába is. Sok műfaj csodálója voltam, mostanra azonban teljesen egyértelművé vált számomra, hogy a techno az, ami a leginkább közel áll a szívemhez.

Előadók, kik hatással voltak/vannak rád?

Rám hatással a magyarok közül sok dj van, de a kedvenceim, akik példaképeim is egyben, az SanFranciscoBeat és Jay Lumen. Sok más külföldi zenész munkásságát is nagyra becsülöm, pl Sasha Carassi, Alan Fitzpatrick, Luigi Madonna, Joseph Capriati, Adam Beyer, Dubfire, hogy párat említsek.

Fellépések, saját szervezésű bulik.

Mindig is érdekelt, vajon "hogyan csinálják" az elektronikus zenét, ezért minden erőfeszítésem arra irányult, hogy ezt meg is tudjam. 2007-ben vettem meg az első Dj szettemet, és egy nagyon kedves barátom megmutatta, hogyan kell használni. Vele is kezdtünk el aztán havi rendszerességgel bulikat szervezni Szárligeten. Minden tekintetben különlegesek voltak a legtöbbször teltházas "ligeti bulik". Mind a helyszín, mind a partizni imádó rengeteg idős és fiatal, akik a baráti, családias hangulat, és az igazi "ugrálós' zene hívószavára rendszeresen látogatták azokat. Sok más tehetséges környékbeli fiatal dj is vendégeskedett olykor, de volt szerencsénk egy budapesti nevesebb dj-hez is néhány alkalommal. Volt szerencsém zenélni már a tatabányai Vadorzóban, a tatai Light Centerben, a szintén tatai Pletycafesec-ben, és a budapesti Club Sunny-ban valamint a Prime Fm-en.

Jövőbeli tervek, célok, fellépések?

A jövőben mindenképpen szeretnék minél többet zenélni, amikor csak lehet, hiszen ebben találom meg igazán önmagam. Terveim közt szerepel továbbá az is, hogy a zenekészítéssel is megismerkedem, de ez még a jövő zenéje :)

Mire készüljünk vasárnap?

Vasárnap igyekszem majd azt a stílust megközelíteni, ami igazán jellemez engem, úgyhogy masszív techno-ra, erős, húzós alapokra, és sok dark-os mély hangzásra lehet számítani :)

Hasonló cikkek