A MAF TV KÖVETKEZŐ VENDÉGE: NICK BEHRMANN

minimalartfamily_maf_tv_web_pics_banner_nick_Behrmann

2017.01.25 | A MAF TV KÖVETKEZŐ VENDÉGE: NICK BEHRMANN

Következő műsorunk vendége Nick Behrmann lesz, tőle kérdeztünk most párat, fogadjátok szeretettel. Élőben a MAF facebook oldalán láthatjátok, hallhatjátok őt vasárnap este (01.29).

Nick Behrmann interjú!

1. Mutasd be kérlek magad annak aki nem ismer, mióta érdekel a zene?
Berta Miklós vagyok egy reklám ügynökség Senior Art directora, 2 lány apja és zenefüggő. Zenélni még valamikor 98 környékén kezdtünk el pár haverral és csináltunk különböző agyament formációkat, de komolyan egyedül kezdtem foglalkozni a dologgal, első megjelent zenénk még ScreamTracker-el készült.

2. Mi a legnagyobb sikered amit el tudtál érni a zenéléssel?
Kissebb, nagyobb siker mindig van, a pozitív visszajelzések, és maga az a tény, hogy csinálom egy 2014-es guest mixnek köszönhető, ekkor összedobtam poénból egy számot amire egyből lecsapott az egyik nagy break kiadó. Ebből lett a "Revenge" és azóta is folyamatosan írom ki magamból ami éppen eszembe jut. Ha mások játszák a zenéimet, ha pozitív feedback-et kapok számomra fontos emberektől, vagy akár a közönségtől ez mind siker. 2003-ban döntős lettem egy remix versenyen, abba is hagytam 10 évre a zenélést, de hiányzott és akkor is csinálnám ha senkit nem érdekelne.

3. Van egy rádióműsorod mit kell erről tudni?
2014-ben felkértek az NDBradio (NuSchoolBreaks) online állomáson, mely akkor a legnagyobb break csatorna volt, hogy csináljak egy guest mixet Llupa Disc Breaks Show-jába, mert hallották pár home mixemet a mixcloudon. Előttem szerepelt ott Meat Katie, retroid, flack.su, 9b0 csupa olyan nevek akik nekem "A breakbeat-et" jelentették.
Ennek az lett a vége, hogy folyamatosan kaptam a felkéréseket és a végén műsorvezető társ lettem egy másik idősávon. Ott elinditottam egy mélyebb tech-esebb vonalat és amikor a műsor megszűnt én átvettem az egészet. Jelenleg kéthetente csütörtökön este 10-től osztom a mély prog/tech 4/4 ütemeket. Az emberek megszokták, szeretik, probálok folyamatosan magyar és külföldi tehetségeket bevonni, hogy segíthessek nekik.

4. Korábban erős hatással volt rád a break műfaj. Mennyire váltál meg a műfajtól?
A breakbeat 2 pólusa jelenleg az amerikai és az orosz vonal, de amilyen irányba elment már nem tetszik, van még pár előadó akik az általam szeretett tech-funk-ot követik, esetleg az oldschool breakbeatet, de hiányzik. Mindamellett kapok sok demót és van remény, de nem tudnék rendszeresen annyi új zenét összeszedni, hogy legyen értelme.

5. Különleges hobbi vagy szenvedély a zenélésen kívűl?
Első helyen a lányaim vannak. Grill, minden mennyiségben még ha szezonális is, illetve a squash, de jelenleg ez időhiány miatt kevésbé kivitelezhető. Ezenkívül bármi érdekel ami kihívást jelent, nem csináltam még, és kiélhetem az agymenéseimet benne.

Köszönjük Nick! Sok sikert neked! Jó zenélést kívánok vasárnap estére!
David Salow

Hasonló cikkek