INTERVIEW: RICHARD_V

Richard_V_01_minimal_art_family_maf_tv_studio_dj_underground_techno_house_deep_pioneer_cd200_nexus_xone_vinyl_stream_live_hungary_tech_bass_oktatas_probaterem_bakelit_gyakorlas_tansolyam_kepzes_.png.png

2018.02.02 | INTERVIEW: RICHARD_V

Brutál jól fel volt építve ez a sett, tudatosan lassabb tempóval indítottál?

 

Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket, és még egyszer köszönöm a meghívást! A szett elejéhez olyan zenéket válogattam össze, amiket clubesten, közönséggel szemben állva nem biztos, hogy lenne lehetőségem valaha is lejátszani. 110 BPM-ről indultam, és innen végül eljutottunk a pörgősebb, táncolható darabokhoz is.

 

Ha jellemezned a stílusodat hová pozícionálnád be magad?

 

Igyekeztem a felvétel alatt minden olyan stílushoz hozzányúlni ami egy kicsit is jellemző rám. Manapság leginkább az afro hangzású zenéket keresem, legyen az akár house akár egy-egy techesebb cucc. Egyébként elég széles skálán mozgok zeneileg, a deep house-tól a techno-ig, persze ez attól is függ, milyen helyszínen és milyen időpontban játszom.   

 

Győri vagy és láttuk, hogy elég szuper helyeken szoktál fellépni. Hogyan indult el ez nálad és hová tartasz?

 

Az egész egy saját szervezésű szilveszteri bulival indult, itt játszottam először nagyobb közönség előtt, club hangrendszeren. Olyan jól sikerült az este, hogy rögtön tudtuk: ennek lesz még folytatása. Két hónap múlva meg is szerveztük a következőt Balogh István (Balis) barátommal, és elneveztük Deep2Techno-nak. Mára ez egy rendszeres partysorozattá vált, ahol bulinként átlagosan 250 ember megfordul. Igyekszünk zeneileg változatosak lenni (erre utal a név is), próbálunk lehetőséget biztosítani a hozzánk hasonló, feltörekvő arcoknak, és ismertebb dj-ket is vendégül láttunk már, akár Budapestről, akár országhatáron túlról. Emellett jó kapcsolatot ápolok Sikztah-val, aki a győri underground zenei szcéna kiemelt alakja. Több nevéhez köthető eseményen is lehetőséget kaptam már (The Etiket, Kitschi), amit ezúton is köszönök neki!

 

Hol jobb a közönség, hangulat a fővárosban vagy Győrben?

 

Nehéz lenne ezt egyoldalúan eldönteni, inkább azt mondanám, mindkét helyen tapasztaltam pozitív és negatív dolgokat. Azt kimondottan szeretem Győrben, hogy bármerre nézek egy buliban, mindíg van egy-egy ismerős arc. Mivel Pesten sokkal nagyobb ez a közeg, ritkábbak az ilyen, családias jellegű bulik.

 

Hol fogunk legközelebb hallani játszani?

 

Február 2-án pénteken a győri Limában játszom, hamarosan pedig, kis kihagyás után, újra képviseltetjük magunkat a Deep2Techno csapattal, szintén Győrben, egy számunkra még új helyen. Erről egyelőre több infót nem árulhatok el, de csekkoljátok a csatornáinkat, nemsokára minden kiderül :)

 

Hogy érezted magad nálunk?

 

Nagyon jól éreztem magam, kedves volt a fogadtatás, és a hely hangulata rögtön magával ragadott. Igazán tetszik amit képviseltek, így tovább! Sok sikert kívánok a jövőben! ;)

 

Hasonló cikkek