DOLT CLOCK INTERVIEW

dolt clock minimalartfamily web pics 01.jpg

2015.10.31 | DOLT CLOCK INTERVIEW

Egy korábbi vendégünket ültettük a Minimal Art Family kínpadjára és jó szokásunkhoz híven alapossan kivallatuk. Ezúttal Dolt Clock mesterurat kérdeztük. 

1: Hogy vagy? Milyen heted volt?

Sziasztok!

Köszönöm kérdésed minden rendben van.

A hetem eléggé pörgős volt, mert most vannak a vizsgáim és nagyon sokat kellett készülni rá, ami a vizsgák többnyire nehezek voltak, és ami még hátra van azok is nehezek lesznek sajnos. Ezeken túl pedig erőteljes készülődés van az Október 16. – án megrendezendő Dark Techno Revolution éjszakára. Jómagam fogom zárni az estét egy 3 órás szettel és arra is készülni kell! Ez végül is annyit jelent, hogy összeválogatok körülbelül 6 órányi anyagot (zenét) hogy a szett teljesen rendben legyen. Mert a közönség nem csalódhat!!!

 

2.: Hogy telt a nyár?

Nem is tudom, hol kezdjem, húúú ha egy szóban kellene kifejeznem az a szó a FESZTIVÁLOZÓS lenne! Na de bővebben kifejtve a nyarat és az élményeket ezzel kapcsolatban Budapesten sokat zenéltem egész nyáron ezek mellet végig kint voltam a Balaton Sound – on És volt szerencsém ott zenélni, ez számomra egy nagyon jó élmény volt, bár az időjárás igencsak megviccelt minket egy hatalmas vihar keretében. Ezután pedig jött a Sziget. A Sziget Fesztivál – on csak egy nagy problémám volt, ami szinte az egész országnak, MELEG volt, de nagyon, persze még mindig jobb, mint a szakadó eső. Na de ez nem befolyásolta a pozitív hangulatot, mert az összes Sziget - em közül bátran ki lehet mondani ez volt az eddigi legjobb! Ami a budapesti fellépéseimet illeti itt is rengeteg pozitív élményben volt részem ezért külön köszönet az R33 nagyon lelkes és kitartó közönségének!!! És a rendezvényszervező úrnak H. Zoltán – nak    

dolt clock minimal art family web pics.jpg

 

3.: Honnan jött a neved?

A művésznéven elég sokat gondolkoztam. Ne legyen túl hosszú, se túl bonyolult. Végül is arra jutottam, hogy a saját nevemből használok fel betűket az első szó megalkotásához. Dóra Zsolt Ebből van a DOLT. A CLOCK Pedig csak úgy jött. A magyar jelentése pedig DŐLT ÓRA

 

4.: Hol találkozhatunk veled,hol zenélsz mostanában?

Az év hátralévő részében Budapesten lesznek fellépéseim.

Nov.13. - TECHNO7 PRESENTS:FRIDAY THE 13TH Budapest Viper Room Pub and Club

Nov.27. - TECHNO7 PRESENTS:PRIMATE.HU Budapest R33

JAN.15. - BUNKERTEKNO&TECHNO7 PRESENTS Budapest R33

dolt clock 2 minimal art family web pics.jpg

 

5. Lassan itt a 2016, picit visszagondolva, milyen éved volt?

Az eddigi évre visszagondolva sikeres volt minden téren. Sok fellépésem volt, mint élőben, mint rádióban. Rengeteg új ismerőst és barátot szereztem a fellépéseim során aminek nagyon örülök, mert kivétel nélkül nagyon jó emberek. A fellépéseimre visszatérve egyre nagyobb sikereket érek el, ez azon is látszik, hogy egyre többen hallgatnak végig és nagyon tetszeni is szokott nekik. Sok pozitív visszajelzést kapok, ami a legnagyobb öröm számomra!

 

6.: Tervek a jövő évre?

A 2016 – os évre kettő fő tervem van. Az első és egyben a legfontosabb az, hogy nagyon mélyen beleásom magam a produceri munkába és már az év első felében készen lesz, az első albumom az év végére pedig tervezem a másodikat! Ehhez a tervhez szigorúan tartani is fogom magam!!! A második dolog, amire készülök azok a Live – ok lesznek, és ha az menni fog onnanttól fogva kizárólag csak Live szettekkel fogok fellépni!

 

7.: Hogyan csöppentél a techno világába?

Erről sokat fogok nektek mesélni!                                                                                                                                                                                               Akik már régóta ismernek, azok tudják, hogy a zene mindig is nagy részét tette ki az életemnek. Már kisgyermek koromban is nagyon sokat hallgattam zenét, mondjuk akkor még nem Techno – t. Körülbelül 14 éves koromban kezdtem el Techno – t hallgatni, de ekkor még nagyon sok már műfajt is hallgattam, mint például Trance, Reggae, Dancehall, D&B, Chill, Ambient, Rock, Metál szinte minden zenei stílust, és ez most sem változott, csak az arányok. Most nagyon sok Techno és lényegesen kevesebb a más műfaj, de természetesen azok is megmaradtak. De a lényegre térve a Techno mindig is fontos része volt az életemnek sokat jártam fel Budapestre bulizni kisebb rendezvényekre egyaránt, mint a legnagyobbakra. De mindig is jobban érdekelt mi zajlik a pult mögött, mint maga a buli. Amikor felköltöztem Salgótarjánból a Fővárosba akkor döntöttem el, hogy megpróbálkozom a zenéléssel, és magától értetődő volt, hogy a zenei műfaj az Techno lesz. Fél évvel a kezdés után volt az első fellépésem egy rádióba és meg kell, mondjam őszintén nagyon izgultam! Ezután és azóta is egyre több helyre hívnak és egyre nagyobb a közönség is. Maga a Techno partyknak megvan a saját hangulata, az emberek nyitottak, jól érzik magukat élvezik azt, ami körül veszi őket és természetesen a zenét, és ez engem is teljesen magával ragadott!!!

dolt clock 3 minimal art family web pics.jpg

 

8: Kik a kedvenc előadóid?

Itt viszont már válogatósnak kell lenni!! Nagyon sok jó DJ. van a világon és producer is!! Akiket kiemelnék a legnagyobbak közül Chris Liebing mind a DJ. mind a produceri munkája miatt. Carl Cox egy legenda, Dj. Rush, Jeff Mills, Dave Clarke, Jay Lumen, Matt Muss, Green Velvet, Miss Kittin, MiniCoolBoys most már Many Reasons, Adam Beyer, Black Asteroid, SanFranciscoBeat, Gary Beck, És még nagyon sokan!! Akikre még büszke vagyok, mert nagyon jó saját zenéik vannak Old Riders, Noemi Black. De szinte fel sem lehetne sorolni, hogy mennyi előadónak tetszik a munkája az egyediségük miatt!

Hasonló cikkek